b d x
26 Септември 2016

6 лоши навика, които вредят на косата ви

Отървете се от тези лоши навици, за да си гарантирате безупречна булчинска визия

Косата е един от основните елементи в булчинската визия, които силно могат да наклонят везните по посока хубав или лош резултат. Затова ви препоръчваме да не отлагате, а да започнете грижата за косата ви сега, като загърбите вредните за нея навици.

 

Не се храните правилно

Красотата идва отвътре. Недостигът на полезните за косъма протеини, като кератин например, може да забави растежа и да окаже негативно влияние върху здравината и блясъка на косъма. За тази цел хапвайте повечко зеленчуци, както и риба, бели меса, ядки и бобови култури.

 

Твърде често миете косата си

 

 

Сигурно сте чували, че честото миене на косата е вредно, но не знаете защо? Ежедневното миене с шампоан отстранява така необходимите естестени мазнини по косъма и води до прекомерно произвеждане на мазнини. Това е един доста неприятен порочен кръг. Нашата препоръка е да миете косата си не повече от три пъти седмично.

 

Миете се с много гореща вода

Горещата вода вреди на косъма, защото го кара да се разтвори и по този начин да загуби полезните естествени мазнини, което спомага по-бързото омазняване на косата. Мийте косата с хладка вода, а ако държите на топлата вода на всяка цена на края изплакнете с хладка.

 

Печете се на слънце твърде много

 

 

Вярвате или не, прекомерното печене на слънце е вредно не само за кожата ви, но и за вашата коса. Косата губи своята еластичност и наситеност на цвета, а единствено решение за нейното освежаване е постригването. Можете да предотвратите този проблем, като нанесете слънцезащитен продукт на косата си или като сложите шапка.

 

Не се постригвате достатъчно често

Цъфнали краища и цялостно изтощаване на косата - това са резултатите от нередовното постригване. Това е още по-важно за притежателките на много дълги коси. Редовното постригване ще ви помогне да постигнете по-здрава и красива визия на вашата коса, гарантирайки си оптимални резултати при сватбената прическа.

 

Прекалявате с третирането с топлина

Честото ползване на преса или маша за коса има много вредно влияние върху красотата на косата ви. Същото важи и за честото правене на сешоар с висока топлина. Препоръчително е сешоарът да е на средна температура, както и винаги преди подобни процедури да защитавате косата си с продукти, предпазващи от изгаряне (като кристали за коса например).

 

 

НОВОСТИ

ВХОД

ЗАПИТВАНЕ