b d x
5 Октомври 2016

Как да не се обличаме за сватба

12 модни грешки, които да избегнете

Знаем колко е важно за нас дамите да изглеждаме добре. А когато има специален повод, външният ни вид придобива още по-голямо значение. Искаме да акцентираме върху това, с което се гордеем, или пък да заложим на дреха в цвят, който най-много ни харесва. Но понякога в желанието си да се чувстваме привлекателни допускаме модни грешки, които в последствие ни карат да съжаляваме за избора си. За да избегнете модните грешки, сме подбрали за вас най-често срещаните модни гафове по сватбите. 

  

Бяла рокля

Това правило е старо като света - в никакъв случай не носете бяла рокля ако сте гост на сватба. Не е никак, ама никак подходящо. Единственото изключение е ако младоженците са задали дрескод на сватбата, изискващ всички да са в бяло.

 

Снимка: thefashionfoot.com

 

Мини рокля

Внимавайте с дължината. Ако сте необвързана и виждате в сватбата отлична възможност за запознанство, супер за вас. Но не е необходимо да “лъсвате” на тържеството - просто е признак на лош вкус и липса на класа.

 

Снимка: trendymods.com

 

Твърде прилепнала рокля

Друга груба грешка е да се спрете на рокля, която буквално да очертава всяка извивка на тялото. Очертаването на бельото или на пъпа ви е ясен индикатор, че роклята е твърде прилепнала и не става за сватба.

 

Снимка: celebmafia.com

 

Рокля с гол гръб със сутиен

За привърженичките на роклите с гол гръб - внимавайте да не се вижда сутиенът, защото е крайно неподходящо, а и не е особено естетически издържано.

 

Снимка: hervelegerobsessed.com

 

Животински принтове

Едва ли ви шокираме с тази препоръка, но не е добре да ходите на сватба с дреха на животински принтове - запазете този тоалет за петък вечер в дискотеката.

 

Снимка: purdyfashions.com

 

Дълбоко деколте без сутиен

Ако искате да подчертаете бюста си, направете го, но по елегантен начин. Тоалет с дълбоко деколте без сутиен на сватба изглежда много неуместно и вулгарно.

 

Снимка: mydivascloset.com

 

Дънки

Забравете за дънките на сватба. Това правило е приложимо най-вече за силния пол, но и за нас дамите. Не е уместно и не подхожда на тържествения повод, освен ако не е сватба с каубойска тематика.

 Снимка: charmeve.com

 

Гол корем и пъп на показ

Не, не и пак не! Не носете дрехи с гол корем и показан пъп на официално събитие, освен ако не сте професионален танцьор.

 

Снимка: dressedupgirl.com
Полу-прозрачни дрехи

Не е никак добре да залагате на дреха, която прозира. Ако бельото ви се вижда, по-добре оставете тоалета на закачалката.

 

Снимка: wholesale7.net

 

Всичко да блести

Рокли от типа “диско топка” не са никак добър избор за сватбен тоалет. А и булката има само един такъв специален ден, нека тя да блести!

 
Снимка: wheretoget.it
Риза с къс ръкав

Знаем, че в горещините не искате и да чуете за риза с дълъг ръкав, но наистина ли 40 сантиметра плат ще ви промени деня? Не, нали? Освен това няма да изглеждате нелепо.

 
Снимка: suitsmen.co.uk
Чисто черно

Освен ако не го правите, за да дразните бивше гадже на сватбата му, по-добре не се обличайте в черно от глава до пети, все пак не отивате на погребално шествие. Ако имате тревоги за проблемни зони на тялото, заложете на тъмно синьо - елегантно е и подхожда на всеки. Дамите, държащи много да са в черно, е препоръчително да ползват контрастен аксесоар.

 

Снимка: jetfeteblog.com

 

НОВОСТИ

ВХОД

ЗАПИТВАНЕ