b d x
20 Ноември 2017

Кои са модерните сватбени цветове за пролет-лято 2018

Толкова се радвахме на небрежната свежест на цвят зеленина през 2017, а ето, че е време да се запознаем с новите тенденции на Пантон за 2018. Ежегодно Пантон обявява тенденциите в цветовете, които ще фигурират в абсолютно всички сфери на дизайна, в това число - и сватбения. Новото този пролетно-летен сезон е, че освен традиционно представените 12 актуални цвятя, Пантон са включили и още 4 нюанса, наречени класически.

Решихме да представим цветовете за пролет-лято 2018 в съчетания, от които да можете директно да "грабнете" и вашата модерна сватбена палитра. Независимо дали ще заложите на един цвят или пък на съчетание, едно е сигурно - новата сватбена година обещава да е много цветна, ярка и впечатляваща.

Започваме със силна доза огнена страст и хладен аристократизъм - Cherry tomato + Palace blue!

 

Cherry Tomato  + Palace Blue 

Снимка: jennifersando.com via stylemepretty.com

 

Тези два нюанса са класически пример за максимата, че противоположностите се привличат. Огненият нрав на червеното отлично се балансира със студеното спокойствие на наситеното синьо. Комбинацията е повече от подходяща за стилни ретро сватби, а защо не и за ексцентрични морски сватби!

 

Ash rose + Spiced Apple

Непреходно красивият цвят пепел от рози чудесно си пасва с този изящен и много наситен червен нюанс. Препоръчваме ви да позволите на розовото да доминира, а червеното да послужи за красив подчертаващ акцент. Съчетанието е изключително елегантно и позволява множество интерпретации по отношение на сватбената декорация. Особено е подходящо за винтидж сватби.

 

Meadowlark + Rapture Rose

Прекрасно цветово съчетание, навяващо много пролетно усещане. Розовият нюанс е отличен основен цвят, но съвсем спокойно можете да се развихрите с няколко весели тона в тази гама, подсилени от ефекта на жълто-зеления спектър. Съчетанието предоставя чудесна основа за приказна сватбена концепция.  

 

Blooming Dahlia + Nile Green

Това са едни от най-любимите ни нюанси. Освен че са прекрасен избор сами по себе си, тези два цвята съблазняват с пролетно-лятното настроение, което носят. Съчетани така създават много нежна и романтична палитра, но крият потенциал и в комбинация с много други тонове - сиво например. Отличен избор са за винтидж, градински и дори морски сватби.

 

Ultra Violet + Lime Punch 

Снимка: foreverphotographystudio.com via weddingchicks.com

 

Лилавото е традиционно предпочитан цвят за сватбена украса. Тук го съчетаваме с това "огнено" зелено, което помага на стилното лилаво да изпъкне. Спокойно можете да заложите на тези два цвята за бляскавата си сватба, но не забравяйте да ги подкрепите с металическа нотка.

 

Almost Mauve + Pink Lavender

Ето и два разкошни пастелни цвята за булките с по-традиционни предпочитания. За разлика от останалите модерни за 2018 година тонове, тези два нюанса дават възможността да бъдем актуални и без да рискуваме да сме много ярки. Можете да използвате това цветово дуо за всякакви сватбени теми - от семпли, през морски до градински. Но не пропускайте да подплатите палитрата с трети цвят.

  

Класически тонове

 

 

Sailor blue

Един от най-красивите и безвременни цветове за сватбената ви концепция - морско синьо. Пасва на сватбени декорации за всякакви тематики. Нужно ли е да казваме колко е подходящ за морската ви сватбена декорация? 

 

Harbor mist

Отличен помощен цвят, който ще подчертае елегантно сватбената ви палитра. Този сив нюанс стои много красиво като контрапункт в топли цветови гами.

 

Warm Sand 

Още един красив нюанс, идеален цветови помощник в сватбената ви концепция. Нежното бежово би изглеждало чудно за сватби с цветова тема нюд. Харесваме го и в съчетание със златно. Можете да го включите в повечето цветни палитри като умекотяваща нотка.

 

Coconut milk 

Ето и класиката на класиките - белият нюанс за 2018. Любителките на белите сватбени приказки могат смело да заложат на кокосовото бяло за постигането на незабравима сватбена визия. Или пък да го използват в стилна комбинация - много е универсален и върши работа буквално навсякъде.

 

 

НОВОСТИ

ВХОД

ЗАПИТВАНЕ