b d x
31 Декември 2017

Как да съчетаем стилно шаферските аксесоари

Защо не са за подценяване и на какво да заложим

Съществуват различни подходи при избора на шаферски аксесоари, но едно е сигурно – когато са добре подбрани, те допълват тоалета на дамите и помагат да се постигне завършена визия с акцент върху булката. И обратното – ако подценим аксесоарите, има опасност желаният ефект да се превърне в дефект.

 

Бижута спрямо деколтето на роклите

Деколтето е един от факторите, определящи какви аксесоари да изберем – дали колие и обици, или само обици и може би гривна. Сърцевидните и V-образните деколтета вървят отлично с колие. Същото се отнася за роклите без презрамки, но не и за моделите с едно рамо или презрамка през врата. Още насоки за избор на бижута тук.

 

Свобода на избор

Ако шаферките са с еднакви облекла, булката може да им позволи сами да изберат бижутата. Така всяка от тях ще има възможност да изрази своята индивидуалност, а разнообразието ще помогне да се избегне шаблонна визия. Все пак е добре да се дадат някакви насоки – например обиците и колието да са с определена дължина.

 

Допълващи тематични аксесоари

Възможно е също така да се заложи на аксесоари, които допълват тези на булката. В случай че булчинските бижута са на конкретна тематика – да кажем, с геометрични или флорални мотиви, аксесоарите на шаферките могат да „повторят“ тези елементи, но в по-семпъл вариант. Бърз пример - ако булката носи огърлица с няколко реда перли, нейните приятелки могат да сложат едноредно перлено колие. По този начин ще се създаде усещане за хармония и единство.

 

Понякога малко значи повече

В някои случаи е добре бижутата да бъдат сведени до минимум. Това важи в пълна сила за шаферските рокли с богати орнаменти. Ако се използват прекалено много или масивни бижута, ще се развали ефектът от пищните рокли. Ето защо в такива случаи е добре да се заложи само на семпли обици на винт.

 

Обувките

Обувките са друг важен аксесоар, чийто избор зависи от модела и дължината на роклите. Когато шаферките са облечени еднакво, добре би било обувките също да бъдат едни и същи или най-малкото подобни. Това, разбира се, не е задължително за рокли до земята, които така или иначе скриват долната част на краката. Ако шаферките са с различни рокли, могат спокойно да изберат обувки по свой вкус.

Хубаво е токовете да не са много високи, за да се чувстват шаферките комфортно през целия ден. Освен това е препоръчително  избягването на много тънките токчета, защото не са удобни за фотосесия в тревни площи.

НОВОСТИ

ВХОД

ЗАПИТВАНЕ