b d x
17 Август 2017

5 приложения на бурканите в сватбената украса

Представяме ви пет креативни идеи, как да включите ефектно бурканите във вашата сватба. Бурканите вече не са това, което бяха и отдавна намират приложение не само като съд за съхранение на храна.

Все по-често забелязваме как бурканите се включват успешно и в сватбената декорация. Днес ви представяме пет интересни идеи за ползване на бурканите в сватбената ви декорация. Нека да уточним, че всеки един буркан, било то малък или голям, може да се превърне в ефектна и красива украса.

 

Нека да се освежим!

Снимка: josevilla.com via stylemepretty.com

 

Летният сезон е в разгара си и все повече имаме нужда от свежест. Затова и първото ни предложение е свързано именно с това. За вашата лятна сватба, може да включите буркани, които съдържат различни освежаващи напитки. Знаете, че сега са много популярни такъв тип коктейли, като предлаганите буркани могат да бъдат украсени много красиво и в темата на сватбата. Така от една страна ще разхладите гостите си, а от друга ще добавите нотка нестандартност.

 

Всеки да си знае буркана

Снимка: stylemepretty.com via brit.co

Възможността лесно и оригинално да декорирате самите буркани, позволява да ги използвате в много варианти на сватбената маса. Често те играят ролята на ваза, в която са разположени красиви цветя. Съчетани и с други видове елементи (като свещи, камъни, текстилни материи), бурканчетата много фино допълват цялата украса. Друг редовно срещан вариант са буркани, украсени с имената на гостите. Освен като навигация за местата, така всеки получава свой сувенир, с неговото име, който след това може да си вземе за спомен. 

 

Светещи буркани

Снимка: oncewed.com

Бурканът позволява да поставите в него свещ или лампа, като моментално се превръща в красив модерен свещник/полилей. Ефектът е още по- голям, когато разположите повече от 10 светещи буркана на сватбената ви локация, защото променят изцяло атмосферата на сватбата и внасят доза романтика и нежност. „Светещите буркани“ са подходящи най-вече за сватби на открито, където максимално могат да разкрият своя ефект. 

 

По пътя към олтара

Снимка: simplecountryweddings.com

Отново вариант при сватби с изнесен на открито ритуал. Поставете по пътя към олтара малки красиво декорирани бурканчета, пълни с цветя или свещи, за да подчертаят тази специална празнична атмосфера. Ако сватбата все пак е на закрито, може да използвате бурканите като висящи декорации, отново пълни с цветя или други орнаменти.

 

Сладък спомен за гостите

Снимка: elizabethannedesigns.com

Няма как да избягаме от класическата същност на малките бурканчета със сладко. Украсени ефектно и нестандартно, те стават идеален сладък подарък за всеки гост на сватбата. Дали ще включите в него сладкото на баба, мед или нещо различно, може да сте сигурни, че жестът ви ще бъде оценен и запомнен.

НОВОСТИ

ВХОД

ЗАПИТВАНЕ