b d x
21 Юли 2017

Костюмът на младоженеца и сватбената стилистика – съчетания и съвети


Изборът на облекло за младоженеца може да се окаже също толкова труден, колкото избора на рокля за булката. Причината за това е, че костюмът трябва да бъде съчетан не само със сватбената рокля, но и със стилистиката на тържеството. Ето няколко идеи за това какви сватбени костюми подхождат на различна по тематика тържества.

 

Небрежен стил Тук вариантите са много и най-разнообразни. Възможно е традиционният костюм да бъде заменен от класическа бяла риза, комбинирана с дънки или с панталон в цвят каки. А ако сте се спрели на бохемска стилистика или модерно сватбено тържество с не много официален дрескод, заложете на еклектична визия, включваща риза и сако, с което младоженецът има възможност да изрази своята индивидуалност.

 

Официална вечерна сватба 

Като цяло вечерните тържества са по-официални от дневните. При тях мъжът, който се жени, спокойно може да заложи на смокинг с пояс и папийонка, които биха изглеждали не на място на дневни тържества или такива с подчертано неофициална стилистиката. Смокингът помага да се постигне класическа визия, а това е гаранция, че младоженецът ще се чувства доволен от избора си на дрехи не само сега, но и след години, когато двамата със съпругата му разглежда снимки от големия ден.

 

Морска сватба

Когато младоженецът избира костюм за морско тържество, локацията е от ключово значение. Много е важно дали събитието ще се проведе на закрито в някой морски курорт, или на плажа. В първия случай е добре да се заложи на по-официална визия, докато във втория младоженецът може да се спре на полуофициален костюм или на по-небрежното облекло без вратовръзка, а даже и без сако.

 

Рустик стил

При сватби в стил рустик се препоръчва стандартният мъжки костюм да бъде заменен от облекло, което не е толкова строго официално. Така например шаферите могат да заложат на дънки, риза и елек, а младоженецът – на дънки, риза и блейзър вместо елек, за да се открои от останалите мъже. Бутониерата със сукулентно растение, свежи листа и клонки ще придаде завършен вид на избраната визия.

НОВОСТИ

ВХОД

ЗАПИТВАНЕ