b d x
21 Октомври 2017

Къде да отидем на меден месец в България

Романтика, емоции и занимания за незабравим меден месец в България

Планирането на медения месец винаги изисква допълнително отделено време, добра организация и съобразяване с много фактори. Голяма част от младоженците избират екзотични и далечни места. Други се съобразяват със своите ограничени възможности (време или пари) и избират някоя по-близка дестинация. Изборът на такъв вид дестинация в никакъв случай не означава по- скучна и еднообразна почивка.

Днес Ви представяме няколко подбрани места в България, предразполагащи чудесен меден месец.

  

Залив Болата, Калиакра

Подходящ за любителите на морето, на уединените и тихи плажове, заливът е много подходящо място да наблюдавате залеза с любимия и да запечатате тези моменти. Разположен е от северната страна на нос Калиакра и представлява лиман и тясна клисура, като от двете й страни има разположени скални масиви, в които има издълбани пещери. Ако искате да се насладите максимално на тази красива местност може да се включите в разходка с каяк, която предлага два маршрута. Първият се отправя на север към Тауклиман, Русалка, Яйлата и Камен бряг до Тюленово, а вторият на юг покрай нос Калиакра, плажа Бендида и Зеленка, фермата за миди Дълбока и Каварна.

 

 

Плажът Варвара, с. Варвара

Безспорно един от най- красивите плажове в България е плажът Варвара, включващ и местността Дарданелите. Това е един от малкото плажове, които са непокътнати от строежи и бетон. Заслужава си да се насладите на невероятната гледка, а дори и да се гмурнете в дълбоките води на морето, тъй като редовно край Дарданелите се организират групи за начинаещи и напреднали гмуркачи.

  

Силистар, Синеморец

Преди да се отправим към предложенията за планина, няма как да не споменем и плажа Силистар край Синеморец. Мястото е много подходящо за любителите на къмпинга и сърфа. Плажът попада в територията на природен парк „Странджа“ , където може да се разходите и да се насладите на уникалната дива растителност в региона.

 

 

Местността „Орлово око“, Западни Родопи

В която и част на Родопите да отидете, винаги ще останете очаровани и възхитени. Интересното е, че дори и да сте ходили вече там, почти винаги има места, които остават непосетени и пропуснати, или просто искате да се върнете отново. Ако изкачването по планински пътеки не Ви плаши и сте любители на планинския туризъм, Ви препоръчваме да посетите с любимия местността „Орлово око“. Има две опции да достигнете до там. Първата е пеша, вървейки по планинската пътека, а втората с високопроходим автомобил, който може да се наеме от Ягодинската пещера. Панорамната конструкция „Орлово око“ е изградена на връх Свети Илия, намиращ се на 1563м. височина. Гледката, когато стигнете върха, е меко казано невероятна. Това изживяване остава спомен за цял живот, особено когато е посетено с любим човек.

 

с. Лещен, Западни Родопи

Оставаме в Родопите, но този път преминаваме по южния им склон, за да достигнем до китното селце Лещен. Там може да се насладите напълно на своята почивка и да се отдадете на различни занимания като риболов, излети и пикник в планината, балнеолечение в курорта Огняново, който е наблизо, и посещение в различни етнографски комплекси. Препоръчваме Ви добре да заредите батериите на фотоапаратите и телефоните си, защото има доста неща за снимане и определено си заслужава да запечатате красивите гледки в района. 

НОВОСТИ

ВХОД

ЗАПИТВАНЕ