b d x
31 Май 2017

10 романтични песни за първи сватбен танц

Песни за нежност, любов и още нещо...

Една от големите дилеми, която настъпва при подготовката за сватбата е коя песен е най- подходяща за първия сватбен танц. В повечето случаи тази на вид дребна подробност е често пренебрегвана и планирана в много късен етап. Трудността при избора идва от голямото разнообразие от песни, от предпочитанията на двамата младоженци, техния вкус и естествено от техните умения по танци. Голяма част от двойките все още залагат на свои любими песни, свързани с хубави моменти и спомени от тяхната връзка. Друга част бягат от стереотипите и търсят нещо свежо, модерно и разчупено, което ще внесе доза настроение за доброто начало на празника. За всички бъдещи младоженци, които все още не са избрали своята „първа“ песен в своя списък, предлагаме десет от най- предпочитаните романтични песни за Вашия първи сватбен танц.

Bruno Mars- Marry you

Песента излиза през 2010 година и бързо завладява света, защото е ритмична, внасяща свежо и положително настроение. Много двойки през последните години залагат на по- бързи и ритмични песни, които в същото време са също толкова романтични и не губят смисъла на танца.

 

 

John Legend- All of me

Тази песен е смятана за една от най- красивите, нежни и мелодични съвременни балади. Излиза през 2013 и бързо се изкачва на върха на световните класации като една от най- добрите романтични песни.

 

Ed Sheeran- Thinking out loud

Няма как да подминем Ед Шийрън, въпреки че тази негова песен присъства навсякъде и във всеки списък със сватбени песни. И все пак всичко това е заслужено. Песента е нежна, ефирна и чувствена, а в клипа е представена и цяла хореография, която може да служи за пример в уроците по танци. Издадена е през 2014г. , а през 2016 получава награда „Грами“ за „най- добра песен на годината“. Преди няколко месеца Ед Шийрън издаде още една много красива и мелодична песен, която тепърва набира популярност в световен мащаб. Песента се казва Perfect и според нас също е много подходяща за първия танц.

 

Силвия Кацарова и Васил Найденов- Огън от любов

Смело може да се каже, че от всички български песни, тази е най- предпочитана и избирана за първи сватбен танц. Въпреки, че е издадена от доста време, нейния стил и послание не се губят, и до ден днешен тя си остава една от най- добрите български романтични балади.

 

Bon Jovi- Always

Пренасяме се на рок вълна и по- конкретно рок балада. Песента Always е издадена през 1995г., и оттогава до днес не е загубила своята популярност. Безспорно е доказала, че може да се нарече една от вечните най- добри балади на всички времена.

 

Bryan Adams- Everything I do

 

Много дълго време тази песен водеше класациите за една от най- предпочитаните и избирани песни за първи сватбен танц. Може дори да я наречем класика в жанра, и не напразно. Песента грабва сърцата на милиони, толкова много хора припознават себе си и своите истории с нея. Издадена е през 1991г., като следващата години печели наградата „Грами“ за „най-добра песен, написана за визуално представление“.

 

Aerosmyth- I don’t wanna miss a thing

Няма човек, който да не е чувал тази песен и поне малко да не се е развълнувал, дори и да не е влюбен. Излиза през 1998г., като става част от филма „Армагедон“, а по- късно печели и наградата на Ем Ти Ви за „най- добър филмов клип“.

 

Eros Ramazzotti, Anastacia – I belong to you

Връщаме се на поп музиката, но оставаме в класиката на най- добрите романтични балади, а тази песен несъмнено е такава. Съчетанието между италиански и английски текст е точно попадение в целта, а факта, че се пее в дует между мъж и жена, допълнително насища емоцията. Песента е издадена през 2005г. и до днес си остава една от най- предпочитаните песни за първи сватбен танц у нас.

 

Слави Трифонов- Ти си

Завършваме списъка с последни две български песни, които заслужено се нареждат до световните хитове, защото предават същата емоция и чувство, както горните. Дори и да нямат награди „Грами“, те вълнуват по същия начин и са също толкова предпочитани за първи сватбен танц. Песента на Слави Трифонов „Ти си“ излиза през 2012г. и веднага се откроява, като една различна и нежна балада, с текст, който е като откровение и признание за любов.

 

Графа- Искам те

Въпреки, че песента е издадена през 2004г., много двойки все още предпочитат и избират именно нея за своя първи танц. С много силен и емоционален текст, включващ отново признание за любов към любимата, песента бързо намира своето заслужено място в света на най- обичаните български романтични балади.

НОВОСТИ

ВХОД

ЗАПИТВАНЕ