b d x
16 Май 2017

Възглавничките за халки от цветя – вариации и предимства

Чудесна алтернатива за младоженци с нестандартно мислене

При подготовката на една сватба е необходимо да се обърне специално внимание на всеки детайл – като се започне от облеклото на младоженците, шаферките и кумовете, мине се през украсата на автомобила и ресторанта и се стигне до това върху какво ще бъдат сложени халките на младоженците. В случай че не искат стандартна кутийка, булката и младоженецът могат да изберат възглавничка от естествени цветя.

 

Предимства на възглавничките за халки от живи цветя

Живите растения са много добър избор, тъй като носят неподправена красота, нежност и свежест. Освен това могат да се използват различни видове цветя, както и да се правят всевъзможни комбинации. Това позволява да се създаде уникална възглавничка, която е съчетана с букета на булката или цялостната тема на сватбата, и която несъмнено ще се превърне в грабващ окото щрих.

 

Разнообразие от цветя и пъстра палитра от багри

Снимка: elizabethmessina.com via stylemepretty.com

Много често възглавничките за халки се правят от хризантеми (жълти, бели, зелени, розови, червени), рози (жълти, бели, розови) и карамфили (бледолилави, бледорозови, бели). Възможностите обаче съвсем не спират дотук. Може да се заложи на едни и същи цветя в два различни цвята или на комбинация от хризантеми и рози, хортензия и рози, хортензия и момина сълза и т.н.

Когато възглавничката е едноцветна, има вариант в средата да се сложат цветя в контрастен цвят или да се добавят две големи рози или орхидеи например, върху които да бъдат поставени халките на младоженците. Алтернатива на аранжировките, направени от много стръкове, са слънчогледите и големите сукуленти – сами по себе си те могат да изиграят ролята на „жива“ поставка за венчалните пръстени.

 

Форми на възглавничките за брачни халки

Снимка: anjaschneemann.com via friedatheres.com

Наред с богатия избор от растителни видове и цветове, съществува и голямо разнообразие от форми за флоралните аранжировки. Те могат да бъдат квадратни, кръгли или правоъгълни, а за по-романтичен ефект се препоръчва формата на сърце. Може би малко по-рядко използвани, но също толкова нежни и ефектни, са венчета – те ще изиграят ролята на неповторима и нестандартна възглавничка за брачните халки.

 

Декоративни елементи и прикрепване на халките

Най-често за украса се използват перли и панделка от сатен или органза в цвят по избор, опасваща възглавничката от естествени цветя. Ако стилът го позволява, е възможно да се добави винтидж брошка. В някои случаи функцията на панделките е не просто декоративна – те служат също за прикрепване на пръстените, в случай че последните не са поставени върху едри цветя. Друг вариант е халките да бъдат закачени на две забодени в аранжировката перли.

НОВОСТИ

ВХОД

ЗАПИТВАНЕ