b d x
18 Май 2017

Как да планираме успешно медения месец

4 стъпки, които ще ви помогнат по-лесно да планирате най-романтичната семейна почвика

Планирането на всяка една почивка винаги е съпроводено с доза вълнение и ентусиазъм, а когато се отнася до медения месец, може да бъде дори вдъхновяващо. Разбира се, освен приятните емоции, които изпитваме, се появяват и притесненията, които са неизменна част от него. Ако все още не сте започнали подготовката и планирането на тази така мечтана почивка, може да прочетете кои са основните стъпки при планирането и с кои неща е добре да се съобразите.

 

Изберете подходяща дестинация

На първо място разбира се трябва да определите дестинацията. Това може да е както един от най-приятните моменти, така и най-спорният, особено ако сте на различни мнения с Вашия партньор. Вземете един лист и напишете всички места, които искате да посетите. Добре е партньорът Ви да направи същото и да ги сравните. Ако имате съвпадения с някои от дестинациите, значи няма съмнение къде ще отидете. Ако все пак сте на коренно различни мнения за Вашата почивка, помислете за компромисен вариант или за обиколка и на двете места (ако бюджетът позволява това).

 

Прецизно сметнете бюджета

След като определите желаната дестинация, следва да помислите и за бюджета, с който разполагате. Можете още докато планираните дестинациите да се съобразите с този фактор, защото той изиграва най-важна роля в планирането. Съвети за намаляване на разходите по медения месец ще откриете тук. Включете разходи за застраховка, транспорт (след като определите такъв), джобни и други. Добре е да заделите определена сума пари и за непредвидени ситуации, особено ако се отправяте на далечно пътешествие. Ако използвате услугите на туристическа агенция ще си спестите доста от чуденето и планирането, но внимавайте с измамните оферти и предложения, които някои фирми предлагат. 

 

Проучете къде отивате

Веднъж определили дестинацията и бюджета, остава да се запознаете предварително със законите, обичаите и традициите в страната. Направете списък с нещата, които искате да посетите и правите там. Всяка държава има свои специфични нрави, с които е добре да се съобразите. Вземете си разговорник или научете някои от най-общите и използвани фрази и изречения на местния им език. Препоръчително е да се запознаете и с климатичните условия в педиода на медения месец. Така ще си спестите неприятните изненади (като урагани и дъждовни сезони), особено ако отивате на далечна екзотична дестинация. Къде и кога да отидете на меден месец ще откриете в статията ни "21 екзотични дестинации - кога и къде на меден месец"

 

Не забравяйте сигурността 

Почти сте готови за тръгване, остана само да помислите кои са нещата, които могат да се объркат и да вземете предварително мерки. Направете си туристическа застраховка, както и копия на паспортите и личните карти. Проверете хотела или мястото, където ще отседнете- предлагат ли сейф и достатъчно сигурно ли е мястото, за да оставите там ценните си вещи и пари. Проучете и традиционната им кухня. Често се случва някоя местна храна да не понася на стомасите на чужденците. Не забравяйте и лекарствата от първа необходимост.

Готови сте за отпътуване, грабвайте чантите, доброто настроение и създавайте спомени.

НОВОСТИ

ВХОД

ЗАПИТВАНЕ