b d x
7 Феруари 2017

5 съвета за успешно планиране на сватба мечта

Как да организирате сватбата така, че да отразява вашата индивидуалност

В основата на чудесната сватба е добре измислената и реализирана сватбена концепция. Важно е тя да отразява максимално добре вашите характери и предпочитания, за да се чувствате комфортно и да бъдете щастливи по време на сватбения ден. А и така сватбата ще бъде още по-специална и уникална, защото ще бъде истински Ваша. Предлагаме ви пет полезни съвета за успешно планиране на сватбата, с помощта на които сватбата ще ви представи по максимално добър начин.

 

1. Поставете здрави основи

Началото на сватбената подготовка е времето да мечтаете без финансови ограничения (те идват на преден план малко по-късно). Сега е важно да придобиете представа как точно искате да изглежда вашата сватба като обща картина. Мащабите ще бъдат наложени на следващ етап. Мислете за визията, която ви допада най-много, за да поставите солидни основи на сватбената ви концепция. Ще се ориентирате по-добре, отговаряйки на няколко насочващи въпроса.

  • Малка или голяма сватба?
  • Кой сезон - пролет, лято, есен, зима?
  • На открито или на закрито?
  • В града или извън града?
  • Официална или небрежна?

 

2. Визуализирайте идеите си

Съберете различни източници на вдъхновение - нашата галерия с Идеи, сватбени списания, модни блогове...Запазвайте си нещата, които ви харесват и могат да ви послужат за сватбената концепция. В това число влизат различни материи за платове, хартии, картони, десени, като не се ограничавайте в източниците на вдъхновение - дори една пощенска картичка може да послужи за тема на сватбената ви стилистика.

Препоръчително е да си запазвате харесаните снимки в албуми (най-добре по категории), а предметите за вдъхновение да си подредите в папка или тефтер с любими сватбени неща (този тефтер/папка ще ви свърши отлична работа в сватбената подготовка). По този начин най-добре ще ориентирате сватбения организатор за вашите предпочитания.

 

3. Определете стил 

След като съберете идеи лесно ще можете да се ориентирате към стила на вашата сватба - рустик, винтидж, бохо, класическа, приказна, бляскава или семпла, а защо не и комбинация от стилове (например семпла сватба с винтидж елементи).

Нужно е да се постараете да сте максимално конкретни в избора на стил, защото така сватбената украса ще е много по-характерна и показваща вашата индивидуалност. Например сватба в стил "Великият Гетсби" е много по-точна и конкретна формулировка на стил от просто стил винтидж.

При дефинирането на стила е необходимо да решите каква степен на елегантност искате - строго елегантна сватба, премерена елегантност, небрежна елегантност или съвсем небрежна? Искате ли да включите ваше хоби в темата - пътувания, изкуство, музика, спорт? Двойките от различни държави могат да използват за сватбената стилистика вдъхновение от едната от държавите (или комбинация от двете държави). 

 

4. Изберете цвят 

Изборът на цвят е много важен за вашата сватбена стилистика и украса. Препоръчително е да изберете поне един основен цвят и един контрастен акцентен цвят, подчертаващ основния. Пример за такава комбинация е лилаво и жълто.

Друга алтернатива е да заложите на два равнопоставено стоящи цвята, които еднакво силно да присъстват в сватбената украса (пример - бледо розово и ментово зелено).

Бихте могли и да ползвате един преобладаващ цвят, който да присъства навсякъде (често младоженците залагат на бялото за този ефект) или пък да се спрете на палитра от цветове, които се намират един до друг в цветовата гама (например тъмно синьо, аквамарин и морско зелено).

Можете и да изберете многообразието и да смесите много цветове, но внимавайте с тоновете, защото тази стратегия крие рискове от неуспешно комбиниране на нюансите.  

 

5. Задайте мотив

Няма как да акцентираме достатъчно колко препоръчително е да изберете мотив. Мотивът и цветовата палитра са двете основни неща, които в крайна сметка ще "изваят" хармоничното тяло на сватбената ви концепция.

Добри варианти за сватбен мотив са цвете (например, орхидея), монограм с инициалите ви, символ (например, гълъб) или друга форма, която ви допада.

Мотивът успешно може да присъства на сватбените аксесоари (възглавничка за пръстени и свещи), както и на сватбената торта, но не трябва да прекалявате, защото твърде честото ползване на мотива може да създаде безвкусно и претруфено усещане.

НОВОСТИ

ВХОД

ЗАПИТВАНЕ