b d x
6 Декември 2016

Каква храна да изберем за зимна сватба

Сватбеното меню от приветственото питие до десерта

Хубавата храна не е привилегия на един единствен сезон. Сватбата ви може да се радва на разкошно сватбено меню по всяко време на годината. При избора на сватбеното меню заложете на сезонни продукти за по-вкусна и по-изгодна сватбена трапеза. Съвети за избора на сватбено меню ще откриете тук.

Подбрали сме ви чудесни предложения за цялостно сватбено меню за зимната ви сватба, с което ще зарадвате очите и стомасите на вашите сватбени гости. 

 

Празнично приветствено питие

Греяното вино е нестандартно, но много зимно предложение за приветствено питие на вашата сватба. То ще бъде оценено особено високо ако имате изнесен ритуал или гостите ви трябва да се придвижват от една открита локация на друга. Ако много държите на приветственото шампанско, можете да включите греяното вино като допълнителна алтернатива.

 

Предястие

Една елегантна алтернатива за зимната ви сватба са канапетата с всевъзможни съчетания от вкусове. Основно правило е компонентите на канапетата да са достатъчно наситени. Плато с предястия асорти е чудесна идея за начало на сватбеното ви тържество. Подходящи за зимата са изтънчени хапки със сладко и френски сирена, с терин и яйце, с пушена сьомга и хайвер и с гъши дроб и сладко от смокини.

 

Супа вместо салата

Зимата е отличен сезон за супи. Залагайки на супа вместо салата, вие със сигурност ще сгреете вашите сватбени гости. Крем супите са повече от чудесен избор, защото са по-елегантни и позволяват красиво поднасяне. Отлични предложения за зимна сватба са крем супи от картофи, броколи, грах, кестени и тиква. За по-силен ефект могат да бъдат поднесени с подходящи сирена и сухари.

 

Богато основно

Сега е времето да се впуснете в зимната идилия на печените меса. Говеждо, свинско и патешко са все отлични алтернативи. Ако искате нещо изискано и впечатляващо, заложете на дивечово - елен, диво прасе, фазан. Семплото съчетание на добре овкусено месо с пасваща гарнитура и елегантен сос ще задоволи и най-претенциозните ви гости. 

 

Десерт със свежа нотка

През зимата можете да си позволите сладките изкушения да са богати и наситени. Тук шоколадът е отличен, но в никакъв случай единствен избор. Цитрусите присъстват активно по време на зимния сезон и ви съветваме да се възползвате от тях. Френските ви макарони ще се откроят с особена свежест, ако заложите на неочаквана цитрусова нотка. Съчетавайки наситеността на шоколада и свежестта на портокалите ще постигнете истинска сладкарска класика!

НОВОСТИ

ВХОД

ЗАПИТВАНЕ